TESTIMONIOS

TESTIMONIOS

TESTIMONIO

«La Núria, la meva dona, i jo, el 2013 esperàvem tenir la nostra filla Aina. L’Aina va néixer, sana i estàlvia, i al cap de 10 dies ens va deixar per mort sobtada. Va ser un cop dur i vam quedar-nos en estat de xoc. La mort sobtada va ser en el trajecte d’anar cap a l’hospital, ja que vam veure que aquell dia a la tarda no estava bé i la vam portar a urgències. Però quan va arribar allà ja estava morta i no van poder fer res per ella, no la van poder reanimar. Aquell dia vam sortir de l’hospital a les 3 de la matinada, amb el cotxet, amb la roba, però sense ella.

Anteriorment ja havíem tingut altres pèrdues, avortaments de 1r trimestre als quals no vam donar importància. Arran de la pèrdua de l’Aina, vam començar a anar a les diades de Petits amb Llum i això ens va ajudar a veure que no estavem sols. Com a parella també vam visitar un psicòleg, però en el nostre cas no ens va acabar de fer el pes.

Els dies posteriors a que ens deixés van ser durs. La Núria sí que va tenir dret a baixa, però jo, al no haver sol·licitat la prestació de paternitat, no hi tenia dret. Tot i així, després de parlar amb l’empresa, que es va sensibilitzar molt amb el meu cas, vaig estar tres mesos de baixa. Durant aquest període vam aprofitar per fer coses que no havíem fet en el seu moment. El nostre dol va ser ajudar-nos mútuament. I també sort en vam tenir de la familia, que ens va ajudar molt i va esdevenir un factor important en el nostre procés de dol.

El 2015 vam tenir la nostra filla Jana i el 2016, juntament amb una altra parella (el Marc i la Ruth), vam decidir constituir l’Associació Little Stars

Jordi Amblàs